Welke soort schoonmaakcontract keuze is er?

De schoonmaakbranche kent een aantal mogelijkheden in de keuze van een schoonmaakcontract met bijhorende schoonmaak norm en vorm. De meest voorkomende schoonmaakbedrijf inkoop vormen, normen en schoonmaakcontract keuzes die er zijn, op een rij gezet.

Regie Schoonmaak met een Regiecontract

De meest eenvoudige is een Regie Schoonmaakcontract. Schoonmaken op uurbasis. De opdrachtgever bepaald wat er schoon moet worden gemaakt en het aantal schoonmaak uren per dag.

Goedkoop op korte termijn maar niet altijd de beste keuze op lange termijn. De periodieke achterstand loopt hierdoor snel op. Waardoor een specialistische reinigingsbeurt weer apart moet worden ingezet en worden ingehuurd.

Werkprogramma Schoonmaak met een Werkprogrammacontract

Deze vorm van schoonmaken is een regie schoonmaakcontract en is uitgebreid met een schoonmaak werkprogramma. Hier wordt specifiek aangegeven welke onderdelen en bedrijfsruimten in het schoonmaakonderhoud contract dienen schoon gemaakt te worden.

Het voordeel is, dat de schoonmaakkosten hierbij vast liggen. Op papier zijn tevens de schoonmaakhandelingen en frequentie van de schoonmaak uitvoer vastgelegd, dit biedt dan wel, weinig flexibiliteit.

Optimalisatie Schoonmaak met een Optimalisatiecontract

Hierbij worden ook wettelijke reinigingsnormen en ISO normerings eisen en de bijhorende schoonmaakplannen opgesteld. Hierbij is de handhaving ervan verplicht, alsmede het controleren en het aan- en bijsturen van de schoonmaak activiteiten en procedures.

De schoonmaakkosten zijn hierbij variabel. De controle, de feedback zijn inclusief, dat maakt de schoonmaakprijs hoger. Hoe vuiler het is, hoe duurder de schoonmaakprijs. Om dit te drukken is het vaak mogelijk om een prestatie norm te vragen van het schoonmaakbedrijf gebaseerd op een punten rapport systeem. De prestatie niet behaald? dan is er vaak een boetebeding voor de schoonmaakpartner.

Schoonmaak op aanneemsom

Bij een eenmalige schoonmaakopdracht of een specialistische reiniging opdracht is het op basis van een aanneemsom mogelijk om een schoonmaakbedrijf in te huren.

Schoonmaak op basis van de m² prijs per ruimtesoort

De schoonmaakprijs op basis van een m² prijs is ook een mogelijkheid. Lees hier meer.

123 Schoonmaken
@ your service