Lead? wat is een lead?

Een lead is een aanwijzing dat een bedrijf, een zakelijke suspect lead of een natuurlijk persoon, een consument, interesse heeft in de aankoop van een product of dienst.

Een concrete inkomende vraag is een inbound, hot lead. De gestelde hulpvraag is helder en een duidelijk koopsignaal. Er wordt een potentiele klant, actief gezocht naar de aankoop van een passend aanbod, een oplossing in de vorm van een product of dienst.

Leads van potentiele klanten komen op diverse manieren op de markt. Een offerteaanvraag, het invullen van aanvraag formulier voor meer informatie is een voorbeeld. Ook inkomende telefoongesprekken, het meedoen aan prijs winnende acties en aanbiedingen zijn leads.

De kosten van een lead is mede afhankelijk van de vraag naar een product en of dienst en het aanbod ervan alsmede de branche.

De waarde van een lead kan worden berekend op basis van de conversie en de omzet die verwacht wordt.

123 Schoonmaken biedt middels diverse marketingdiensten, zoals het gratis aanvragen van een schoonmaakbedrijf offerte, leadgeneratie aan in de schoonmaakbranche.

Deze vraag naar schoonmaakdiensten levert een schoonmaak lead op. 123 Schoonmaken verkoopt deze schoonmaak lead aan het passend aanbod van een schoonmaakbedrijf lid.

123 Schoonmaken
@ your service