Bespaar Tips Schoonmaak kosten

Hier enkele handige, bespaar tips om de schoonmaakkosten te verlagen en geld te besparen op het huidige schoonmaakbedrijf.

1 – Vraag gratis een schoonmaakbedrijf offerte aan, ontvang er 5 schoonmaak offertes. Vergelijk het schoonmaakbedrijf aanbod – kies een nieuwe schoonmaakpartner & bespaar geld op het huidige schoonmaakbedrijf.

  • Schoonmaakbedrijf inhuren. Klinkt raar, simpel en stom maar heeft naast vele, andere voordelen, het voordeel dat de loonkosten een stuk lager liggen.
    • Een professionele schoonmaker is sneller en levert betere schoonmaak kwaliteit af.
    • Kantoorpersoneel heeft tijd om eigen werk doelstellingen te behalen.
    • Kantoorpersoneel de dagelijkse schoonmaak uit laten voeren kost gewoon meer productie tijd en geld.

2 – Kies niet gelijk het schoonmaakbedrijf uit de buurt of uit eigen regio. Vergelijk, lees reviews, zijn ze gecertificeerd? hoe lang bestaan ze? Vergelijk algemene voorwaarden etc. en vraag door en onderhandel.

3 – Vergelijk de schoonmaakprijs, het schoonmaak werkprogramma, de schoonmaakcontract vorm etc.

4 – Het kantoor schoonmaak is vaak voor kosten voor de huurder van de bedrijfsruimte. Echter de dagelijkse schoonmaak van de algemene ruimten, zoals de entree, hal, gangen, trappenhuis en lift vallen wellicht onder de servicekosten van de verhuurder.

5 – Zorg dat het kantoor opgeruimd is, dit bespaart veel in de schoonmaak uren en in het schoonmaakbudget.

Let op! Schoonmakers komen in beginsel schoonmaken, en niet opruimen. Maak hier vooraf goede afspraken over met het schoonmaakbedrijf en met het eigen kantoorpersoneel.

6 – Schoonmaakbedrijf inhuren zonder schoonmaakcontract maar wanneer het nodig is. Dit lijkt duurder maar kan som heel wat geld besparen. Plaats een eenmalige schoonmaak opdracht en maak een E.O. Schoonmaak bon aan. Deelnemende schoonmaakbedrijven nemen snel contact op om de schoonmaak klus graag uit te voeren.

7 – Huur je als ondernemer een kantoor unit in een bedrijf verzamelgebouw? Spreek collega ondernemers aan en huur samen één schoonmaakbedrijf. Ook voor het schoonmaakbedrijf is dit interessanter en verlaagt de schoonmaak prijs per uur.

123 Schoonmaken
@ your service