Linoleum vloeronderhoud

Het strippen en conserveren van een linoleum vloer is een essentiële stap in het onderhoudsproces dat helpt om de levensduur van deze soort vloer te verlengen. Linoleum vloeren zijn in dagelijkse schoonmaak het beste te reinigen met water. Gebruik zo weinig mogelijk chemie, om de vloeren er op zijn best uit te laten zien. Linoleum, Marmoleum is een natuurlijk en duurzaam materiaal. Ook deze vloersoort vereist specifieke, dagelijkse schoonmaak zorg & periodieke specialistische aandacht.

Linoleum

Hier volgt een beknopt overzicht van de stappen en aandachtspunten bij het strippen en conserveren van linoleumvloeren.

Vloeronderhoud

Vloeren reinigen

Het strippingsproces begint met het grondig leeg ruimen van de ruimte van keuze.

Het machinaal diepreinigen van de vloer om ingelopen vuil en puin te verwijderen. Het is belangrijk om een geschikt, vloer reinigingsmiddel te gebruiken dat het linoleum niet beschadigt.

Nadat de vloer leeg, en (grof) vuil, bezem schoon is, wordt een a-merk vloerstripper aangebracht om oude waslagen en ander vuilopbouw te verwijderen.

Deze stap moet met zorg worden uitgevoerd, waarbij men ervoor zorgt dat het product gelijkmatig wordt aangebracht en voldoende tijd krijgt om in te werken, zonder het linoleum te verzadigen of te beschadigen. Na het top- of diepstrippen wordt de linoleum vloer grondig geneutraliseerd en schoon gespoeld en gedroogd, om alle resten van de stripper te verwijderen.

Conserveren met een a-merk vloer was van linoleumvloeren volgt op het strippingsproces en heeft als doel een beschermende, polymeer laag aan te brengen die de vloer beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken.

Een geschikte vloerfinish, polymeer of polish, vloer was voor linoleum wordt gelijkmatig aangebracht in meerdere dunne lagen, waarbij elke laag voldoende tijd krijgt om te drogen voordat de volgende wordt aangebracht. Dit niet alleen verbetert de uitstraling van de vloer, maar helpt ook om de levensduur te verlengen door een beschermende barrière te vormen.

Regelmatig, schoonmaak en periodiek onderhoud, inclusief dagelijks vegen of stofzuigen en minimaal, wekelijks dweilen met een geschikt reinigingsmiddel, is essentieel om uw linoleumvloer in topconditie te houden tussen de strippen- en conserveercycli in.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kan uw linoleumvloer jarenlang zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid behouden. De frequentie van de reguliere schoonmaak en of de machinale reiniging is afhankelijk van de klantwensen, eisen vloersoort, de aard van de vervuiling en het dagelijks aantal bezoekers die de vloeren gebruiken.

VLOER SCHOONMAAK

123 Schoonmaken

www.123schoonmaken.nl

Schoonmaak offerte(s) aanvragen

Schoonmaak Index vermelding

Schoonmaakbedrijf lid worden

*Schoonmaak Index vermelding, gratis
voor schoonmaakbedrijven gevestigd in NL

Dit zal sluiten in 11 seconden

You cannot copy content of this page

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan 123 schoonmaken helpen?